fbpx

Schimmelnagel of kalknagel behandeling

Schimmelnagel of kalknagel behandeling

Indicatie

Schimmelnagelinfecties, ook bekend als onychomycose, zijn een veelvoorkomend probleem dat miljoenen mensen wereldwijd treft. Deze infectie wordt veroorzaakt door schimmels die zich onder de nagel bevinden en deze aantasten, resulterend in verkleuring, verdikking en broosheid van de nagels, de kalknagel. Hoewel er verschillende behandelmethoden beschikbaar zijn, zoals medicatie en topische behandelingen, is lasertherapie een opkomende en veelbelovende benadering voor de behandeling van schimmelnagels.

Kalknagel of schimmelnagel behandeling bij Esser Clinics in Gouda

Hoe werkt lasertherapie?

Lasertherapie voor schimmelnagels werkt door gerichte hitte te gebruiken om de schimmels onder de nagel te doden, terwijl het omliggende weefsel onaangetast blijft. De energie van de laser wordt omgezet tot warmte die diep doordringt in de nagel en de schimmel doodt zonder schade aan te richten aan de omliggende huid of nagelstructuur.

Voordelen van lasertherapie

  • Effectiviteit. Lasertherapie is effectief bij het doden van schimmels die onychomycose veroorzaken. In sommige gevallen kan het zelfs effectiever zijn dan traditionele behandelingen zoals orale antischimmelmedicijnen.
  • Geen bijwerkingen. In tegenstelling tot sommige medicijnen voor schimmelnagels, veroorzaakt lasertherapie geen ernstige bijwerkingen.
  • Is de behandeling pijnlijk? Lasertherapie voor schimmelnagels voelt als warme onprettige prikjes onder de nagel. Er is geen hersteltijd nodig, waardoor je direct terug kan keren naar je dagelijkse activiteiten.
  • Resultaten. Hoewel meerdere behandelsessies nodig kunnen zijn voor optimale resultaten, kan je soms al verbetering zien na twee of drie sessies. Volledige opklaring van de infectie kan echter enkele maanden tot een jaar duren, afhankelijk van de ernst van de infectie en de individuele respons op de behandeling.

Het behandelproces

Het proces van lasertherapie voor schimmelnagels begint met een grondige intake door onze gekwalificeerde huidtherapeut. Tijdens deze intake zal de huidtherapeut de ernst van de schimmelinfectie beoordelen en een behandelplan opstellen.
Tijdens de behandeling wordt de laser zorgvuldig toegepast op de aangetaste nagels aan de voet waar de schimmel zich bevindt. Elke nagel wordt individueel behandeld om maximale doeltreffendheid te garanderen. De duur van de behandeling kan variëren, afhankelijk van het aantal aangetaste nagels en de ernst van de infectie.

Nazorg

Na de laserbehandeling gebruik je de producten die je geadviseerd krijgt van de huidtherapeut. Je kan je normale dagelijkse activiteiten hervatten zonder beperkingen. Het is zeer belangrijk om goede voet- en nagelhygiëne te handhaven om herinfectie te voorkomen.

Conclusie

Lasertherapie biedt een veelbelovende benadering voor de behandeling van schimmelnagels, kalknagels, met verschillende voordelen ten opzichte van traditionele behandelingen. Hoewel meerdere behandelsessies nodig kunnen zijn voor optimale resultaten, kan lasertherapie effectief zijn bij het elimineren van schimmels en het herstellen van gezonde, heldere nagels. Het is belangrijk om een gekwalificeerde huidtherapeut te raadplegen om te bepalen of lasertherapie geschikt voor je is.

Stel je behandelaar direct een vraag via VideoAsk. U kunt ons direct bereiken op 085-4884470 of kijk op onze contactpagina.

Samenvatting schimmelnagel of kalknagel behandeling

✓ Lasertherapie
✓ Effectiever van traditionele behandelingen
✓ Geen bijwerkingen
✓ Geen hersteltijd

Behandelkosten schimmelnagel of kalknagel behandeling

1 voet

€ 89

Tot 5 nagels

2 voeten

€ 126

Tot 10 nagels

Veelgestelde vragen

Ontvang een indicatie via VideoAsk

Kom direct in contact met de plastisch chirurg door Video Ask. Kies uit een video, chat of voice bericht zodat de plastsich chirurg u direct kan adviseren.

Doe een Esser Clinics Video Consult via VideoAsk

Krijg alvast een indruk van onze mooie kliniek

Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?