fbpx

Nasolabiaal plooi verminderen

Nasolabiaal plooi behandeling

Indicatie

De nasolabiaal plooi is een natuurlijke plooi, die loopt tussen de neusvleugels en de mondhoek. Ook wel neuslippenplooi genoemd. Door verlies van elasticiteit en het uitzakken van het lokale vet ontstaat er volumeverlies en kan de neus lippen plooi steeds meer worden geaccentueerd. Net als ieder gezicht, is geen behandeling hetzelfde. 

Wat houdt de behandeling met een filler in?

Er wordt extra volume geplaatst in de neuslippenplooi. Bij een behandeling met fillers wordt hyaluronzuur-gel in het te behandelen gebied aangebracht. Bij Esser clinics bevatten sommige fillers lidocaïne, een verdovend middel.

Met een filler is het resultaat direct na de behandeling zichtbaar. Het behandelend gebied voelt verdoofd en de huid is rood en gezwollen door de behandeling, dit is een normale reactie op de injecties in de huid en tijdelijk van aard. Het hyaluronzuur hecht zich binnen twee weken aan het omliggende weefsel. Hierdoor ziet het behandelend gebied er na de behandeling soms onregelmatig uit. Meestal trekt ook dit langzaam weg, maseer dit niet.  Tijdens de controle afspraak, die twee weken later plaatsvindt, controleert de plastisch chirurg eventuele onregelmatigheden en corrigeert deze indien nodig.

Het injecteren van een filler laat geen littekens achter op het gezicht. Bij behandelingen met fillers bestaat er een risico op blauwe plekjes. Deze trekken vanzelf weg. Desgewenst mag u deze, 24 uur na de behandeling, camoufleren met make- up

Behandeling bij een diepere neuslippenplooi:

Fijne lijnen ter hoogte van de neuslippenplooi zijn vaak nog glad te strijken met behulp van hyaluronzuur fillers. Is de neuslippenplooi echter al wat dieper dan is het meestal nodig om het volume ook op het jukbeen aan te vullen. Oorzaak van een diepe neuslippenplooi:

  • Het onderhuidse vetweefsel vermeerderd bij ouder worden en zakt naar beneden vanaf het jukbeen
  • Hierdoor ontstaat er extra volume in de wang
  • Dit volume hangt als een dakgoot over de neuslippenplooi

De oplossing is dan volume herstel middels een filler in het jukbeen en ter plaatse van de neus lippen plooi.

De filler van hyaluronzuur breekt binnen 1,5 tot 2 jaar langzaam af. Het effect of resultaat van de filler houd 9 tot 12 maanden aan. E zijn echter individuele verschillen.

 

Wat houd een behandling met lipofilling in?

Bij lipofilling wordt er eerst vet weg gehaald van het donor gebied (meestal buik, heupen of benen) door middel van liposuctie. Dit vet wordt, na dat het bewerkt is, op de gewenste plaats terug ingebracht. Lichaamseigen vet blijft permanent zitten. Dit is een uitgebreide ingreep en kan onder lokale verdoving of onder alghele narcose op een andere locatie.

Wie voert de behandling uit?

De behandeling wordt uitgevoerd door de plastisch chirurg.

Stel hem/haar direct een vraag via VideoAsk. U kunt ons direct bereiken op 085-4884470 of kijk op onze contactpagina. Het consult is altijd gratis.

Samenvatting nasolabiaal plooi behandeling

✓ Filler of lipofilling behandeling
✓ Soms aanvullend volume van het jukbeen noodzakelijk
✓ Altijd een behandeling op maat

Overzicht behandelkosten

Filler

v.a.€ 275

Lipofilling

€ 1250

Veelgestelde vragen

Nasolabiaal plooi behandeling voor en na foto’s

Ontvang een indicatie via VideoAsk

Kom direct in contact met de plastisch chirurg door VideoAsk. Kies uit een video, chat of voice bericht zodat de plastisch chirurg u direct kan adviseren. U kunt natuurlijk ook altijd bellen naar onze kliniek via 085 – 488 4470.

Doe een Esser Clinics Video Consult via VideoAsk

Krijg alvast een indruk van onze mooie kliniek

Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?