fbpx

Afhangende mondhoeken corrigeren

Afhangende mondhoeken

Afhangende mondhoeken worden veroorzaakt doordat de zwaartekracht de mondhoeken naar beneden trekt en/of door het aanspannen van de spieren in de mondhoek. Dit kan u een boos of charerijnig uiterlijk geven. In sommige gevallen kan u ook last hebben van speekselverlies.
Er zijn verschillende behandelingen mogelijk; Filler, lipofilling, een spierontspannende injectie of een operatie.

Wat houdt de behandeling met fillers in?

De behandeling wordt geadviseerd bij een milde afhangende mondhoeken.
Er wordt extra volume geplaatst in de mondhoek wat een liftend effect geeft. Bij een behandeling met fillers wordt hyaluronzuur-gel in het te behandelen gebied aangebracht. Bij Esser clinics bevatten sommige fillers lidocaïne, een verdovend middel.

Met een filler is het resultaat direct na de behandeling zichtbaar. Het behandelend gebied voelt verdoofd en de huid is rood en gezwollen door de behandeling, dit is een normale reactie op de injecties in de huid en tijdelijk van aard. Het hyaluronzuur hecht zich binnen twee weken aan het omliggende weefsel. Hierdoor ziet het behandelend gebied er na de behandeling soms onregelmatig uit. Meestal trekt ook dit langzaam weg, masseer dit niet.  Tijdens de controle afspraak, die twee weken later plaatsvindt, controleert de plastisch chirurg eventuele onregelmatigheden en corrigeert deze indien nodig.

Het injecteren van een filler laat geen littekens achter op het gezicht. Bij behandelingen met fillers bestaat er een risico op blauwe plekjes. Deze trekken vanzelf weg. Desgewenst mag u deze, 24 uur na de behandeling, camoufleren met make- up

De filler van hyaluronzuur breekt binnen 1,5 tot 2 jaar langzaam af. Het effect of resultaat van de filler houd 9 tot 12 maanden aan. Er zijn echter individuele verschillen.

Wat houdt de behandeling met lippofilling in?

Bij lipofilling wordt er eerst vet weg gehaald van het donor gebied (meestal buik, heupen of benen) door middel van liposuctie. Dit vet wordt, na dat het bewerkt is, op de gewenste plaats terug ingebracht. Lichaamseigen vet blijft permanent zitten. Dit is een uitgebreide ingreep en kan onder lokale verdoving of onder alghele narcose op een andere locatie.

Wat houdt de behandeling met een spierontspannende injectie in?

Deze behandeling wordt geadviseerd bij geringe afhangende mondhoeken.
U krijgt een aantal kleine prikjes in de spier naast de mond, die de mondhoek naar beneden trekt, met botulinetoxine A (spier ontspannende injectie). Botulinetoxine A blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, dit remt de spier beweging en geeft ontspanning. Daardoor verdwijnt de neerwaartse spanning op de mondhoeken en zullen dus minder afhangen. Na de behandeling zal de huid, op de plek van de injectie, iets rood zijn. Het duurt vervolgens een 2-5 dagen voordat het resultaat zichtbaar wordt.

Wat houdt een mondhoeklift operatie in?

Deze ingreep wordt geadviseerd bij mensen met ernstig afhangende mondhoeken.
Hierbij wordt onder plaatselijke verdoving een stukje huid verwijderd aan beide mondhoeken, wat er voor zorgt dat de mondhoeken omhoog blijven staan. Deze operatie wordt pas uitgevoerd bij mensen boven de 45 jaar vanwege het litteken. De plastisch chirurg kan u adviseren welke oplossing het best bij u past.

Wie voert de behandeling uit?

De behandeling wordt uitgevoerd door de plastisch chirurg. 

Stel hem/haar direct een vraag via VideoAsk. U kunt ons direct bereiken op 085-4884470 of kijk op onze contactpagina.

Samenvatting afhangende mondhoeken correctie

✓ Filler of lippofilling behandeling
✓ Spierontspannende injectie
✓ Mondhoeklift operatie

Overzicht behandelkosten

Filler

v.a. €275

Lipofilling

€ 850

Spier ontspannende injectie

v.a.€ 150

Mondhoeklift operatie

€ 1.400

Veelgestelde vragen

Ontvang een indicatie via VideoAsk

Kom direct in contact met de plastisch chirurg door Video Ask. Kies uit een video, chat of voice bericht zodat de plastsich chirurg u direct kan adviseren.

Doe een Esser Clinics Video Consult via VideoAsk

Krijg alvast een indruk van onze mooie kliniek