fbpx

Flapoorcorrectie

Flapoorcorrectie

Indicatie

Een flapoor is een oor dat aan de bovenzijde een vouw mist waardoor het bovenste gedeelte van het oor naar buiten staat. Indien u zich hieraan ergert is dit te verhelpen met een chirurgische correctie. Een flapoor kan voorkomen samen met een afstaand oor, dat is een oor wat iets verder naar buiten staat. Een combinatie van deze twee afwijkingen komt ook voor en zal in een combinatie operatie van twee technieken verholpen kunnen worden.

Wat houdt de flapoorcorrectie in?

Onder plaatselijke verdoving wordt een snee gemaakt aan de achterkant van het oor en het kraakbeen wordt opnieuw gemodelleerd. Hierbij worden inwendige hechtingen gebruikt. Soms is het nodig om een heel klein sneetje te maken aan de voorkant van het oor, net onder de rand. Dit wordt vooraf besproken. De huid wordt gehecht met oplosbare hechtingen. U krijgt een verband om het hoofd wat een week permanent blijft zitten. Douchen kan dus vanaf de kin naar beneden.

Na een week komt u terug voor wondcontrole. De hoofdband draagt u daarna slechts ‘s nachts gedurende 5 weken. Geadviseerd wordt de eerste 6 weken geen contactsporten te beoefenen en drukke plekken te vermijden. Werken kan over het algemeen na enkele dagen als u het verband kan laten zitten en anders na een week.

Er is een kleine kans op een infectie en een zeer minimale kans dat het oor weer gaat afstaan. Alle risico’s en de hele ingreep zal uitvoerig met u worden besproken door de plastisch chirurg.

Wie voert de behandeling uit?

De behandeling wordt uitgevoerd door de plastisch chirurg. 

Stel hem/haar direct een vraag via VideoAsk. U kunt ons direct bereiken op 085-4884470 of kijk op onze contactpagina.

Samenvatting

✓ Operatie duur: 45-60 minuten
✓ Plaatselijke verdoving
✓ 1 week een hoofdverband dragen
✓ Hechtingen zijn oplosbaar
✓ Begeleiding, ondersteuning en nazorg met de Caro Health App.

Behandelkosten 

Flapoorcorrectie beiderzijds

€ 1.400

Flapoorcorrectie beiderzijds in combinatie met afstaand oor correctie bdzs

€ 2.200

Veelgestelde vragen

Ontvang een indicatie via VideoAsk

Kom direct in contact met de plastisch chirurg door VideoAsk. Kies uit een video, chat of voice bericht zodat de plastisch chirurg u direct kan adviseren.

U kunt natuurlijk ook altijd bellen naar onze kliniek via 085-4884470.

Doe een Esser Clinics Video Consult via VideoAsk

Krijg alvast een indruk van onze mooie kliniek

Caro Health App

Staat uw operatie binnenkort gepland? Dan kunt u de app al gebruiken voor alle handige herinneringen en informatie. Kiest u of u de app op Iphone wilt gebruiken of op een Android toestel en download de app meteen hier.

Download de Caro Health App in de app store
Download de Caro Health App in de play store
60a7914c87490821fa8c4333_dialoog-p-500
Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?