fbpx

Buikwandcorrectie

Indicatie

Heeft u last van overtollige huid en/of vet op de onder en boven buik? Dit kan ontstaan na zwangerschap(pen) of (extreem) gewichtsverlies. Ook teveel vet onder de huid welke niet meer weg gaat met diëten en sporten. Een buikwandcorrectie kan dan de oplossing zijn.

Wat houdt de buikwandcorrectie in?

Bij een buikwandcorrectie wordt de verslapte huid en het onderhuidse vet vanaf de schaamstreek tot boven de navel operatief verwijderd. Deze ingreep kan goed gecombineerd worden met Renuvion voor huidverstrakking en liposuctie. Lees meer over een buikwandcorrectie met Renuvion.

De buikwandcorrectie wordt uitgevoerd onder algehele verdoving (narcose). De weg te nemen huid met onderhuids vet wordt voor de operatie afgetekend, waardoor de plastisch chirurg kan bepalen hoeveel huid en vetoverschot er kan worden verwijderd.

Nadat u in slaap bent gebracht wordt de navel omsneden, de overtollige huid en/of vet wordt weggehaald. Vervolgens worden de buikspieren strakker gezet. Daarna worden de bloedvaatjes dicht gebrand en de huid wordt in drie lagen gesloten. De navel blijft aan de onderzijde vast zitten en wordt opnieuw in gehecht. Er worden hecht pleisters geplakt en u krijgt een buikband om, voor 4 weken. De hechtingen zijn allemaal oplosbaar.

U blijft de nacht na de ingreep in het operatie centrum overnachten.

Mini buikwandcorrectie

Bij een mini buikwandcorrectie wordt de verslapte huid en het onderhuidse vet tussen de schaamstreek en de navel operatief verwijderd. Hierbij wordt de navel dus niet omsneden. Dit is een minder zware ingreep, niet elke buik is hiervoor geschikt. de plastsich chirurg bepaalt welke behadeling het beste bij u past.

Bij deze ingreep is een overnachting niet nodig. 

Uitgebreide buikwandcorrectie

Bij extreem gewichtverlies kan er ook een grote hoeveelheid overtollige huid boven de navel aanwezig zijn. Om dit ook te verstrakken kan het mooier zijn om ook een verticaal litteken te maken in het midden van de buik. Dit wordt ook wel een Fleur de Lis operatie genoemd. Of dit in uw geval nodig is wordt met u van te voren besproken tijdens het gratis consult met de plastisch chirurg.

Mommy make over

Als je naast last van een slappe, opgerekte huid op je buik ook lege borsten hebt die van vorm veranderd zijn, dan kun je bij Esser Clinics een combinatie ingreep uit laten voeren. Daarbij wordt de buikwand correctie tegelijkertijd met een borst correctie uitgevoerd. Dit kan een gevolg zijn van een of meerdere zwangerschappen of groot gewichtsverlies. Bespreek je wensen tijdens het gratis eerste consult met de plastisch chirurg.

Wie voert de buikwandcorrectie uit?

De buikwandcorrectie wordt uitgevoerd door de plastisch chirurg. De operatie vindt plaats in het operatie centrum. De intake en na controles bij Esser Clinics in Gouda.

Stel hem/haar direct een vraag via VideoAsk. U kunt ons direct bereiken op 085-4884470 of kijk op onze contactpagina. Bekijk hier de buikwandcorrectie voor en na foto’s.

Samenvatting buikwandcorrectie

✓ Operatieduur: 90 minuten
✓ Algehele verdoving
✓ Met overnachting
✓ U krijgt een buikband tijdens het herstel
Bekijk hier de voor en na foto’s

Behandelkosten buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie

vanaf € 5.250

Inclusief een overnachting in het operatie centrum.

Mini Buikwandcorrectie

€ 3.650

Uitgebreide buikwandcorrectie (FLeur de Lis)

€ 8750

Inclusief een overnachting in het operatie centrum

Mommy make over

vanaf € 8000

Inclusief een overnachting in het operatie centrum

Veelgestelde vragen

Buikwandcorrectie voor en na foto’s

Het getoonde resultaat is 2 maanden na de buikwandcorrectie operatie. Op de foto’s kun je zien dat de littekens nog vers zijn. Uiteindelijk vervagen de littekens en worden ze wit.

Hieronder zie je hetzelfde buikwandcorrectie resultaat als hierboven; alleen hier showt de patient het resultaat met opgetrokken slip over het twee maanden oude litteken. De rode kleur van het litteken zal uiteindelijk veranderen naar een witte kleur.

Ontvang een indicatie via VideoAsk

Kom direct in contact met de plastisch chirurg door Video Ask. Kies uit een video, chat of voice bericht zodat de plastsich chirurg u direct kan adviseren.

Doe een Esser Clinics Video Consult via VideoAsk

Krijg alvast een indruk van onze mooie kliniek

Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?