fbpx

Chemische peeling

Indicatie

 • Pigmentvlekken     
 • Rokershuid (vale/grijze huid)
 • Fijne lijntjes
 • Huidveroudering
 • Acne          
 • Acne littekens

Wat is een chemische peeling?

Bij Esser Clinics in Gouda kan de huid behandeld worden met medium diepe tot diepe peelings. Deze peelings verschillen in sterkte, diepte en werking, zodat verschillende indicaties behandeld kunnen worden. Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit verschillende zuren, die dode huidcellen week maken. Hierdoor schilferen ze sneller af en wordt uw huid gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Elk zuur heeft een andere werking in de huid. Een chemische peeling is géén chemische vloeistof, ‘chemisch’ heeft betrekking op de chemische reactie die in de huid plaatsvindt.Bij Esser Clinics werken we met verschillende merken: Skin Tech Pharma, Lira Clinical en Dermaceutic Laboratoire.

Met welke peelings werken wij?

Lira Clinical, oppervlakkige peeling.
De peelings van Lira Clinical zijn erg veelzijdig omdat er verschillende soorten zuren beschikbaar zijn die onderling met elkaar te combineren zijn:

 • Glycolzuur
 • Melkzuur
 • Jessner vloeistof
 • TCA vloeistof
 • Salicylzuur
 • Retinol

De huidtherapeut brengt een peeling aan op de vooraf gereinigde huid. De soort peeling zal per huidklacht en per behandeling door de huidtherapeut worden samengesteld. Een chemische peeling kan warm en licht brandend aanvoelen. Deze peelings zijn geschikt voor ieder huidtype. Ze zorgen voor een rustiger huidbeeld, minder ontstekingen, minder roodheid, een meer egale teint, verbetering van de celdeling in de opperhuid en meer weerstand van de huid.

Dermaceutic Laboratoire en Skin Tech Pharma, medium peeling.
Deze peelings zijn op basis van hogere concentraties TCH; trichloorazijnzuur (12%/15%/Easy TCA pain controle).  TCA zorgt ervoor dat de meest oppervlakkige huidlaag wordt verwijderd en er een nieuwe huidlaag tevoorschijn komt die gladder en egaler is.
Deze peelings worden uitsluitend toegepast op een voorbehandelde huid. De huidtherapeut zal u adviseren welke producten er vooraf gebruikt moeten worden.
De huid wordt eerst gereinigd. Hierna wordt de TCA peeling vloeistof op de huid aangebracht. Afhankelijk van het behandeldoel en de huidreactie worden meerdere lagen TCA peeling aangebracht. Tijdens de behandeling ontstaat een warm en prikkelend gevoel. Dit is een normale reactie. Nadat de TCA peeling de juiste tijd heeft ingewerkt op de huid, wordt deze geneutraliseerd. De huid voelt na de behandeling warm en licht trekkerig aan. De huid gaat vervellen op dag 2 of 3 na de peeling. Afhankelijk van de sterkte van de peeling duurt het vervellen zo’n 3-7 dagen. Hierna is het eerste resultaat te zien. Het herstelproces en de collageen aanmaak werken echter nog maanden door.

Dermaceutic Laboratoir, Cosmo Peel Forte, medium/ diepe peeling.
De Cosmo Peel Forte behandeling een medium tot diepe peeling, geschikt voor het gezicht met een verouderde huid waarbij huidverslapping en rimpels zichtbaar zijn. Ook een grove huidstructuur ,(acne)littekens, lijnen rond de mond en pigment vlekken kunnen met deze peeling behandeld worden.
De peeling bevat 20% TCA, 10% Fenol en 10% glycolzuur.  Eén behandeling is geschikt voor de aanpak van huidveroudering, de huid oogt frisser en heeft een jeugdigere uitstraling. Een peeling die dieper werkt en mooi zichtbaar resultaat geeft op korte termijn. Onze huidtherapeut beoordelen of uw huid geschikt is.
De bijwerkingen van deze peeling mogen niet onderschat worden, de eerste 7 dagen zal de huid sterk vervellen.
U mag de Cosmo Peel Forte maximaal één keer per jaar in de winter maanden ondergaan.  De huid dient zeer goed voorbereid te worden met thuis producten en/of mildere peeligs vooraf. Dit is van belang om de huid te kunnen laten wennen aan de actieve ingrediënten en zuren die in hogere mate aanwezig zullen zijn in de peeling.

Bekijk hier de voor en na foto’s van de Dermaceutic Laboratoir, Cosmo Peel Forte, medium/ diepe peeling.

Skin Tech pharma, Easy phen very light, diepe peeling.
De Easy phen very light peeling zorgt voor structuurverbetering en een liftend en verstrakkend effect. Deze peeling stimuleert celvernieuwing, collageen en elastine aanmaak en verwijdert dode huidcellen en oneffenheden. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken verminderen, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verstevigen.
Easy Phen Very Light is een peeling die bestaat uit 15% fenol, 8% TCA, 0,05% crotonolie. Het is de lichtste variant in de categorie diepe peelings. Er is 1 behandeling nodig.
In een diepe peeling wordt de stof fenol gebruikt. Deze stof ontdoet de natuurlijke cel eiwitten van hun water omhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Door de inwerkdiepte van de peeling zal de celdeling in de lederhuid gestimuleerd worden. Het gevolg: de huid gaat zich gedragen als een jongere huid. Celvernieuwing treedt op en de huid wordt hierdoor zichtbaar egaler, pigmentvlekken verminderen en de structuur verbetert.

Skin Tech pharma, Easy phen light, diepe peeling.
De easy phen light zorgt voor stimulatie van celvernieuwing, collageen- en elastineaanmaak en verwijdert dode huidcellen en oneffenheden. Dit zorgt voor lifting, verstrakking en een geweldige structuurverbetering van de huid. Indicaties als ernstige zonneschade, slappe huid en gevorderde huidveroudering kunnen met deze peeling verbeterd worden. De peeling kan over het gehele gezicht worden toegepast maar wordt veelal d.m.v. een mozaïek techniek behandeld. Met deze techniek worden bepaalde zones behandeld met fenol, bijvoorbeeld rond de ogen en/of mond. Het resterende deel van het gezicht wordt behandeld met TCA. Door ook de rest van het gezicht mee te peelen, wordt voorkomen dat er na de behandeling een kleurverschil ontstaat tussen het behandelde gebied en de rest van het gezicht. De peeling bestaat uit 30% fenol en 12% TCA. Er is 1 behandeling nodig.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voordat we u met chemische peelings behandelen krijgt u een intake gesprek en huidanalyse van de huidtherapeut. Hierin bespreekt u het te verwachten resultaat en het aantal behandelingen, de voor- en nazorgmaatregelen, de bijwerkingen en mogelijke complicaties.

Welke producten gebruik ik thuis op de huid?

Om uw huid goed voor te bereiden, te laten herstellen en het resultaat van de behandeling langer te behouden adviseren we het gebruik van thuis producten. Deze producten gebruikt u voor, tijdens en na de behandelkuur. Welke producten voor u geschikt zijn zal de huidtherapeut met u bespreken. Uw huid mag niet zongebruind zijn voor de behandeling met chemische peelings. Daarom zijn vier tot zes weken voor de behandeling de zonnebank, zonnebaden, spray-tan en/of zelfbruiner niet toegestaan.

Wie voert de behandeling uit?

Bij Esser Clinics in Gouda wordt de behandeling uitgevoerd door een ervaren paramedsiche huidtherapeut.

U kunt ons direct bereiken op 085-4884470 of kijk op onze contactpagina.

Samenvatting peeling

✓ De beste producten van Skintechpharma, Dermaceutic Laboratoir, Lira Clinical
✓ Behandeling door een ervaren huidtherapeut
✓ Altijd advies/behandeling op maat

Behandelkosten

Oppervlakkige peeling

v.a. € 100

Diepe peeling

v.a. € 950

Veelgestelde vragen

Peeling voor en na foto’s

Cosmo Peel forte peeling. Voor en na foto’s

Ontvang een indicatie via VideoAsk

Kom direct in contact met de plastisch chirurg door VideoAsk. Kies uit een video, chat of voice bericht zodat de plastisch chirurg u direct kan adviseren. U kunt natuurlijk ook altijd bellen naar onze kliniek via 085 – 488 4470.

Doe een Esser Clinics Video Consult via VideoAsk

Krijg alvast een indruk van onze mooie kliniek

Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?