fbpx

Kraaienpootjes en ingevallen slapen

Kraaienpootjes behandeling eventueel met opvullen van de slapen

Indicatie

Kraaienpootjes of lachrimpels rond de ogen ontstaan onder de ogen en aan de buitenrand van de ogen en waaieren uit naar de zijkant. Gedurende het leven worden deze zogenaamde kraaienpootjes dieper en prominenter, waardoor ze vaak in verband worden gebracht met een verouderd uiterlijk.

 Ingevallen slapen spelen een belangrijke rol bij het verouderingsproces in het gelaat. Dit komt om door een combinatie van een dunnere huid, volume verlies en botvermindering.

Wat houdt de kraaienpootjes behandeling in?

U krijgt een aantal kleine prikjes in de spier aan de buitenzijde van de ogen met botulinetoxine A (een spier ontspannende injectie). Botulinetoxine A  blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, dit remt de spier beweging en geeft ontspanning. Daardoor wordt de rimpel minder diep en ontstaan er minder snel nieuwe rimpels. Na de behandeling zal de huid, op de plek van de injectie, iets rood zijn. Het duurt vervolgens 2 tot 5 dagen voordat de kraaienpootjes of lachrimpels naast de ogen minder worden. Naast kraaienpootjes zijn ook fronsrimpels en voorhoofdrimpels goed te behandelen.

Wat houdt de opvulling van de slapen behandeling met fillers in?

Er wordt extra volume geplaatst aan de zijkant van uw gezicht, terhoogte van de slapen. Bij een behandeling met fillers wordt hyaluronzuur-gel bij de slapen ingebracht. Bij Esser clinics bevatten sommige fillers lidocaïne, een verdovend middel.

Met een filler is het resultaat direct na de behandeling zichtbaar. Uw slapen voelen verdoofd en de huid is rood en gezwollen door de behandeling, dit is een normale reactie op de injecties in de huid en tijdelijk van aard. Het hyaluronzuur hecht zich binnen twee weken aan het omliggende weefsel. Hierdoor ziet het behandelend gebied er na de behandeling soms onregelmatig uit. Meestal trekt ook dit langzaam weg, masseer dit niet. Tijdens de controle afspraak, die twee weken later plaatsvindt, controleert de plastisch chirurg eventuele onregelmatigheden en corrigeert deze indien nodig.

Het injecteren van een filler laat geen littekens achter op het gezicht. Bij behandelingen met fillers bestaat er een risico op blauwe plekjes. Deze trekken vanzelf weg. Desgewenst mag u deze, 24 uur na de behandeling, camoufleren met make- up

 

Wat houdt de opvulling van de slapen met lipofilling in?

Bij lipofilling wordt er eerst vet weg gehaald van het donor gebied (meestal buik, heupen of benen) door middel van liposuctie. Dit vet wordt na dat het bewerkt is, aan de zijkant van uw gezicht, terhoogte van de slapen terug geplaatst. Lichaamseigen vet blijft permanent zitten. Dit is een uitgebreide ingreep en kan onder lokale verdoving uitgevoerd worden. Alghele narcose is mogelijk op een andere locatie.

Wie voert de behandeling uit?

Deze behandelingen worden uitgevoerd door de plastisch chirurg, bij Esser Clinics in Gouda.

Stel hem/haar direct een vraag via VideoAsk. U kunt ons direct bereiken op 085-4884470 of kijk op onze contactpagina.

Samenvatting kraaienpootjes behandeling

✓ Spier ontspannende injectable behandeling
✓ Geen verdoving noodzakelijk
✓ eventueel in combinatie met filler

Behandelkosten

Kraaienpootjes behandeling

v.a. € 150

Kraaienpootjes worden ook wel eens lachrimpels genoemd.

Filler

v.a. € 750

Veelgestelde vragen

Ontvang een indicatie via VideoAsk

Kom direct in contact met de plastisch chirurg door VideoAsk. Kies uit een video, chat of voice bericht zodat de plastisch chirurg u direct kan adviseren. U kunt natuurlijk ook altijd bellen naar onze kliniek via 085-4884470.

Doe een Esser Clinics Video Consult via VideoAsk

Krijg alvast een indruk van onze mooie kliniek

Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?