fbpx

Renuvion behandeling

Renuvion behandeling

Renuvion is een techniek voor huidverstrakking waarbij er gebruikt gemaakt wordt van geïoniseerd helium, ook bekend onder de naam J-plasma. Het zorgt voor verstrakken van de huid en het onderhuidsvetweefsel zonder grote littekens en is goed te combineren met liposuctie.

Renuvion wordt ingezet waar de huid verslapt is. De meest voorkomende gebieden zijn de onderkin, hals, buik, bovenarmen en benen.

Wat houdt een Renuvion behandeling in?

Renuvion is een behandeling voor verstrakking en versteviging van de huid. De behandeling wordt ingezet om de huid te verstrakken en contouren te verbeteren zonder grote littekens te maken. Er worden slecht kleine sneetjes gemaakt in de huid en dus ontstaan er geen grote littekens. De sneetjes die gemaakt worden zijn slechts enkele millimeters lang. De behandeling is uitermate geschikt om te combineren met liposuctie.

Hoe gaat een Renuvion behandeling in zijn werk?

Kleine gebieden kunnen behandeld worden onder plaatselijke verdoving. Grote behandelgebieden vinden plaats onder algehele narcose, op een andere locatie. De plastisch chirurg bepaald of een behandeling onder plaatselijke verdoving plaats kan vinden.

Renuvion wordt vaak gecombineerd met een ingreep zoals de minibuikwandcorrectie of de buikwandcorrectie, onder algehele verdoving.

Er worden kleine sneetjes van ongeveer 5 mm in de huid gemaakt. De ingreep start met het inbrengen van de verdovende vloeistof welke via een canule (dun buisje) onder de huid wordt ingebracht. De verdovende vloeistof moet 15-30 minuten inwerken. Indien er gekozen is voor liposuctie zal eerst de liposuctie plaatsvinden. Daarna wordt er met de renuvion canule helium gas in het behandelgebied gebracht. Dit gas zorgt ervoor dat er energie kan worden afgegeven aan het te behandelende weefsel. In combinatie met de warmte en radiofrequente golven (plasma) die het apparaat afgeeft, ontstaat er een verstrakking van het onderhuids vetweefsel en de huid.

Plasma energie wordt gericht door het collagene netwerk van het onderhuidse vet en de huid geleid. Hierdoor ontstaat er een krimp van het onderhuids bindweefsel, waardoor verstrakking ontstaat. Daarnaast zorgt plasma energie dat nieuwe collageen vorming wordt gestimuleerd. Dit proces van collageenvorming houdt tot 9 maanden na de behandeling aan.

Na de behandling krijgt u voor het juiste lichaamsgebied, minimaal 2 weken, een drukverband met klittenband.

Wie voert de Renuvion behandeling uit?

De Renuvion behandeling wordt uitgevoerd door de plastisch chirurg.
Onder plaatselijke verdoving vindt de behandeling plaats in Esser Clinics te Gouda, de behandeling onder alghele verdoving vinden plaats in het operatie centrum te Utrecht of Amstelveen

Stel hem/haar direct een vraag via VideoAsk. U kunt ons direct bereiken op 085-4884470 of kijk op onze contactpagina.

Samenvatting Renuvion behandeling

✓ Huidverstrakking van binnen uit
✓ Snelle hersteltijd
✓ Altijd een advies op maat

Behandelkosten

Renuvion behandeling

v.a € 3450

Veelgestelde vragen

Ontvang een indicatie via VideoAsk

Kom direct in contact met de plastisch chirurg door VideoAsk. Kies uit een video, chat of voice bericht zodat de plastisch chirurg u direct kan adviseren.

U kunt natuurlijk ook altijd bellen naar onze kliniek via 085 – 488 4470.

Doe een Esser Clinics Video Consult via VideoAsk

Krijg alvast een indruk van onze mooie kliniek

Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?