fbpx

Kaaklijn correctie

Indicatie

Het kan zijn dat u zich ergert aan uw verslapte kaaklijn. Bij een geringe verslapping kan het injecteren van een kleine hoeveelheid lichaamseigen vet voldoende zijn om deze weer strakker te maken. Indien er meer verslapping is, dan kan een behandeling met Renuvion wellicht uitkomst bieden.

Waarom een kaaklijn correctie?

Het verslappen van de kaaklijn komt doordat vetweefsel uiteindelijk uitzakt naar het diepste punt naast de kin en dat bij ouder worden de botstructuur veranderd. Indien er een milde verslapping is, dan kan op strategisch gekozen plekken filler of lichaamseigen vet worden geinjecteerd.

 

Wat houdt de behandeling met lipofilling in?

Er wordt extra volume geplaatst waardoor de kaaklijn meer contouren krijgt.

Bij lipofilling wordt er eerst vet weg gehaald van het donor gebied (meestal buik, heupen of benen) door middel van liposuctie. Dit vet wordt, nadat het bewerkt is, bij de kaaklijn terug ingebracht. Dit is een uitgebreide ingreep en kan onder lokale verdoving of onder algehele narcose.

Het behandelend gebied kan verdoofd aanvoelen en de huid is wat rood en gezwollen door de behandeling, dit is een normale reactie op de injecties in de huid en tijdelijk van aard.

Het injecteren van vet laat geen littekens achter op het gezicht. Bij behandelingen met behulp van lipofilling bestaat er een risico op blauwe plekjes. Deze trekken vanzelf weg. Desgewenst mag u deze, 24 uur na de behandeling, camoufleren met make- up.

Het vet mengt zich binnen twee weken met het omliggende weefsel. Hierdoor ziet uw kaaklijn er direct na de behandeling soms onregelmatig uit. Meestal trekt ook dit langzaam weg, masseer dit niet. Tijdens de controle afspraak, die vier weken later plaatsvindt, controleert de plastisch chirurg eventuele onregelmatigheden en corrigeert deze indien nodig.

Renuvion behandeling voor een strakke kaaklijn.

Renuvion is een techniek waarbij er gebruikt gemaakt wordt van geïoniseerd helium, beter bekend onder de naam J-plasma. Het zorgt voor verstrakken van de huid en onderhuidsvetweefsel zonder grote littekens en is goed te combineren met liposuctie.

Wat houdt de Renuvion behandeling in?

Renuvion is een behandeling voor huidverstrakking en versteviging. De behandeling wordt ingezet om de huid van de kaaklijn te verstrakken en contouren te verbeteren, zonder ingrijpende operatie. Er hoeven geen grote openingen in de huid gemaakt te worden en dus ook geen grote littekens. De sneetjes die gemaakt worden zijn enkele millimeters lang.
Renuvion kan over het gehele lichaam ingezet worden om de huid te verstrakken. De meest voorkomende indicaties zijn de hals, buik, billen, bovenbenen en knieën.

Hoe gaat een Renuvion behandeling in zijn werk?

Over het algemeen vindt de ingreep plaats onder algehele narcose. De plastisch chirurg bepaald of een behandeling onder plaatselijke verdoving plaats kan vinden.
Er worden kleine sneetjes van ongeveer 5 mm in de huid gemaakt. De ingreep start met het inbrengen van de verdovende vloeistof welke via een canule onder de huid wordt ingebracht. De verdovende vloeistof moet 15-30 minuten inwerken. Met een canule wordt er helium gas in de kaaklijn gebracht. Dit gas zorgt ervoor dat er energie kan worden afgegeven aan het te behandelende weefsel. In combinatie met de warmte en radiofrequente golven (plasma) die het apparaat afgeeft, ontstaat er een verstrakking van het onderhuids vetweefsel en de huid en dus een scherpe contour van de kaaklijn.
Plasma energie wordt gericht door het collagene netwerk van het onderhuidse vet en de huid geleid. Hierdoor ontstaat er een krimp van het onderhuids bindweefsel, waardoor verstrakking ontstaat. Daarnaast zorgt plasma energie dat nieuwe collageen vorming wordt gestimuleerd. Dit proces van collageenvorming werkt door tot 9 maanden na de behandeling.

Wie voert de kaaklijn correctie uit?

De kaaklijn correctie wordt uitgevoerd door de plastisch chirurg, bij Esser Clinics in Gouda.

Stel hem/haar direct een vraag via VideoAsk. U kunt ons direct bereiken op 085-4884470 of kijk op onze contactpagina.

Samenvatting kaaklijn correctie

✓ Bij weinig verslapping; gebruik van lichaamseigenvet door middel van lipofilling
✓ Bij veel verslapping; liposuctie en/of Renuvion.

Overzicht behandelkosten

Lipofilling

€ 1.400

Renuvion

3.450

onder narcose

Veelgestelde vragen

Ontvang een indicatie via VideoAsk

Kom direct in contact met de plastisch chirurg door VideoAsk. Kies uit een video, chat of voice bericht zodat de plastisch chirurg u direct kan adviseren.

U kunt natuurlijk ook altijd bellen naar onze kliniek via 085-4884470.

Doe een Esser Clinics Video Consult via VideoAsk

Krijg alvast een indruk van onze mooie kliniek

Profound RF Behandeling

Behandeling voor huidverstrakking van het gezicht en hals zonder operatie.

Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?