fbpx

Oorcorrectie bij pasgeboren baby met EarWell ®

Oorcorrectie bij pasgeboren baby met EarWell ®

Indicatie

Afstaande oren, flaporen, gevouwen oortje of een misvorming van de buitenste rand van het oor zoals helixrand afwijkingen, lob oor, Stahl’s oor, conchal crus, constricted oor, cryptotia en een mix hiervan.

Wat houdt de EarWell baby oorcorrectie in?

EarWell® is een methode van oorcorrectie bij baby’s zonder operatie, zonder pijn en zonder litteken. In Nederland wordt 33% van de baby’s geboren met in meer of mindere mate een afwijking van de oren. De meest voorkomende afwijking is afstaande oren ofwel flaporen. Ook andere oorafwijkingen komen voor in de oorschelp, bijvoorbeeld een gevouwen oortje of een misvorming van de buitenste rand van het oor.

EarWell® kan tot een leeftijd van 6 weken worden toegepast, met een sterke voorkeur zo vroeg mogelijk binnen 2 à 3 weken na de geboorte te starten met de behandeling. Dit heeft te maken met de vormbaarheid van het kraakbeen. Op zeer jonge leeftijd is dit verhoogd door de hoeveelheid oestrogenen van de moeder die nog aanwezig zijn bij een pasgeboren baby en die na 6 weken snel afnemen.

Allereerst zal er een beoordeling plaatsvinden op het spreekuur door de plastisch chirurg gespecialiseerd in EarWell®. In principe kunnen alle oorafwijkingen met EarWell® behandeld worden.

Flaporen is de meest voorkomende, maar er zijn nog 7 verschillende andere afwijkingen die ook met EarWell® behandeld kunnen worden zoals helixrand afwijkingen, lob oor, Stahl’s oor, conchal crus, constricted oor, cryptotia en een mix hiervan. Er wordt altijd met de ouders afgesproken of de behandeling gestart mag worden.

De haren rondom de oren van uw baby zullen geschoren worden in verband met het aanbrengen van het systeem. Na de behandeling zal het haar weer aangroeien.

Duur van de behandeling

Het EarWell® systeem kan 2 weken blijven zitten. Na 2 weken zal het verwisseld worden en kan eventueel de maat worden aangepast. De duur van de therapie zal ongeveer 4 tot 6 weken zijn. EarWell is een methode die werkt! Het is een niet invasieve en niet chirurgische behandeling, dus helemaal littekenvrij! Klinische studies laten een 95% succes garantie zien

Wie voert de behandeling uit?

De behandeling wordt uitgevoerd door de plastisch chirurg dr. Sander Beekmans.
Stel hem/haar direct een vraag via VideoAsk. U kunt ons direct bereiken op 085-4884470 of kijk op onze contactpagina

Samenvatting afstaand oor correctie

✓ Géén operatie nodig
✓ Pijnloos
✓ Kan tot 6 weken oud worden toegepast
✓ Duur: 4 tot 6 weken met per 2 weken een wissel
Bekijk hier EarWell oorcorrectie voor en na foto’s

Behandelkosten

Earwell baby oorcorrectie enkelzijdig

€ 1.200

Earwell baby oorcorrectie dubbelzijdig

€ 1.650

Veelgestelde vragen

Oorafwijkingen bij babies

EarWell oorcorrectie voor en na foto’s

EarWell cup ear oorcorrectie – rechts

EarWell cup ear oorcorrectie – links

EarWell loboor oorcorrectie

Ontvang een indicatie via VideoAsk

Kom direct in contact met de plastisch chirurg door Video Ask. Kies uit een video, chat of voice bericht zodat de plastsich chirurg u direct kan adviseren.

Doe een Esser Clinics Video Consult via VideoAsk

Krijg alvast een indruk van onze mooie kliniek

Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?