fbpx

Wenkbrauwlift

Indicatie

Als de wenkbrauw te laag staat kan dat resulteren in een bozige blik en zelfs tot een gezichtsveldbeperking. Daarbij kunnen er hoofdpijnklachten optreden doordat de wenkbrauwen vrijwel continue worden opgetrokken. De wenkbrauw kan op een aantal manieren worden gelift. Een lift kan noodzakelijk zijn als de wenkbrauw bij de vrouw op of net iets onder de schedelrand zit en bij de man als deze onder de schedelrand zit.

45

Wat houdt de wenkbrauwlift met een injectable in?

De meeste eenvoudige manier om de wenkbrauw te liften is met een kleine hoeveelheid spier ontspannende injectable. Afhankelijk van de mate van verzakking heb je drie manieren om de wenkbrauw te liften met behulp van een spierontspannende injectie. Het geeft een paar millimeter lift en werkt tijdelijk (3 tot 5 maanden). Deze lift kan een vriendelijkere uitstraling geven of in combinatie met een bovenooglidcorrectie een mooier resultaat geven.

U krijgt een aantal kleine prikjes in de spier aan de buitenzijde van de wenkbrauw met botulinetoxine A (spier ontspannende injectie). Als er meer lift nodig is, dan krijgt u ook injecties naast de oogkas. Bij een maximale lift injecteren we ook de spier van het voorhoofd. Botulinetoxine A blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, dit remt de spier beweging en geeft ontspanning. Doordat de spier die de wenkrbauw naar beneden trekt ontspant komt de buitenzijde van de wenkbrauw iets omhoog. Na de behandeling zal de huid, op de plek van de injectie, iets rood zijn. Het duurt vervolgens 2 tot 5 dagen voordat de botulinetoxine gaat werken.

Wat houdt de chirurgische wenkbrauwlift in?

Een andere manier om de wenkbrauw te liften is door een operatie. De gebruikte techniek verschilt tussen ,annen envrouwen.

Bij mannen wordt een kleine incisie aan de boven/buitenzijde van de wenkbrauw gemaakt. Een “jeugdige” wenkbrauw staat aan de buitenzijde net wat hoger dan aan de binnenzijde. Deze stand kan op deze manier bereikt worden. De ingreep gaat onder plaatselijke verdoving waarbij er een sneetje wordt gemaakt van ongeveer 1 cm in de wenkbrauw rand aan de buitenzijde.

De wenkbrauw wordt hoger gezet en gefixeerd met een binnen hechting waarna de huid wordt gesloten. Deze ingreep duurt ongeveer 45 minuten, nadat u nog 20 minuten heeft gekoeld mag u onder begeleiding naar huis. Een week later komt u terug voor controle en eventueel hechtingen verwijderen. Als de wenkbrauw nog meer gezakt is, dan wordt de volledige wenkbrauwlift gedaan, waarbij de snee over de gehele lengte van de wenkbrauw wordt gemaakt in de overgang tussen de wenkbrauw en de huid van het voorhoofd. Er wordt huid verwijderd en de wenkbrauw wordt eveneens gefixeerd aan de buiten zijde.

Deze ingreep vindt vaak gedaan in combinatie met een bovenooglidcorrectie. Als de gehele wenkbrauw teveel is gezakt dan geeft een totale wenkbrauwlift het mooiste resultaat. Het nadeel van deze ingreep is echter wel het litteken in de rand van de wenkbrauw. Wij raden deze behandeling af indien er (te) weinig wenkbrauw haren over zijn gebleven, waardoor het litteken te opvallend is.

 

Bij vrouwen wordt deze methode veel minder vaak toegepast. Meestal maak je een snee in de haarlijn bij de slaap. Daarna wordt de huid van de slaap en onder de wenkbrauw losgemaakt. Zodra deze helemaal los is, wordt er een onderhuidse hechting geplaatst om de wenkbrauw hoger te zetten aan de buitenzijde. Daarna wordt de huid gehecht. Het litteken zit in de haren verborgen.

De plastisch chirurg bespreekt met u wat de beste oplossing is en zal alle voor

Wie voert de wenkbrauwlift uit?

De wenkbrauwlift wordt uitgevoerd door de plastisch chirurg.

Stel hem/haar direct een vraag via VideoAsk. U kunt ons direct bereiken op 085-4884470 of kijk op onze contactpagina.

Samenvatting wenkbrauwlift

✓ Plaatselijke verdoving
✓ Operatie duur 30 á 45 minuten
✓ Litteken afhankelijk van methode

Behandelkosten

Wenkbrauwlift door een injectable

vanaf € 150

Operatieve wenkbrauwlift

€ 1400

Wenkbrauwlift

€ 1900

in combinatie met een bovenooglidcorrectie

Veelgestelde vragen

Ontvang een indicatie via VideoAsk

Kom direct in contact met de plastisch chirurg door VideoAsk. Kies uit een video, chat of voice bericht zodat de plastisch chirurg u direct kan adviseren.

U kunt natuurlijk ook altijd bellen naar onze kliniek via 085 – 488 4470.

Doe een Esser Clinics Video Consult via VideoAsk

Krijg alvast een indruk van onze mooie kliniek

Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?