fbpx

Wat is botuline toxine (spier ontspannende injectie) en wanneer wordt het gebruikt?

door | 11 oktober 2021 | Algemeen

Botuline toxine is een stof (natuurlijk eiwit) wat geproduceerd wordt door een bacterie. Deze stof remt de spier activiteit doordat de zenuw impuls, die zorgt voor de samentrekking, geblokkeerd wordt.

Deze stof zorgt er dus voor dat we bijvoorbeeld niet meer kunnen fronsen, waardoor de rimpels tussen de ogen verdwijnen of verminderen. De werking varieert tussen de 3-5 maanden.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

U zit of ligt in de behandel stoel, de huid wordt schoongemaakt en de plastisch chirurg prikt op een aantal plaatsen met een zeer dunnen naald in de spier die behandeld wordt. U krijgt hiervoor geen verdoving. Na de behandeling kan er een geringe roodheid ontstaan en soms een bloeduitstorting. Deze trekken na een aantal uur weg.

Wat kunt u als resultaat verwachten?

Tussen de 2-10 dagen ziet u het effect van de behandeling, er is dan geen of vrijwel geen spieractiviteit meer te zien in het behandelde gebied. Naarmate deze spier ontspannende injectie vaker wordt toegepast blijft het langer effectief.

Welke rimpels kunnen we hiermee behandelen?

De meest voorkomende rimpels die behandeld kunnen worden zijn de frons rimpel, de voorhoofd rimpels, de kraaienpootjes en de afhangende mondhoeken. Ook de “groef” in de kin kan hiermee verminderd worden.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Het is een behandeling met een zeer laag risico. Door de lage dosering treedt een allergische reactie niet op, sommige mensen ervaren tijdelijk hoofdpijnklachten. Er kunnen een aantal dagen lichte griep verschijnselen ontstaan. En in een heel zeldzaam geval heeft iemand anti stoffen tegen botuline toxine, waardoor het middel niet werkt.

Esser clinics bevindt zich zeer centraal in Gouda, vlakbij de afrit van de A12, dichtbij Zoetermeer en Alphen aan de Rijn. We hebben volop gratis parkeer plaatsen.

U kunt zelf een afspraak maken via www.esserclinics.nl of bellen met 085-4884470.

Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?