fbpx

U overweegt een bovenooglid correctie bij Esser clinics? Wat moet ik weten

door | 21 september 2021 | Algemeen

Wanneer je last hebt van vermoeide, zware oogleden of hoofdpijnklachten kan een boven ooglid correctie een uitkomst zijn. Als je je stoort aan je hangende oogleden of als je opmerkingen krijgt of je chagrijnig of boos bent, terwijl daar geen sprake van is, kan een bovenooglid correctie een oplossing zijn. Tenslotte kan het zo zijn, in zeer ernstige gevallen, dat er een gezichtsveldbeperking optreedt.

Het eerste gesprek is altijd de intake. Hierin bekijkt de plastisch chirurg of een bovenooglid correctie een oplossing is voor de (cosmetische) klachten die u heeft. Hij vertelt u tijdens dit gesprek hoe de operatie verloopt, wat de herstel tijd is en welke (kleine) risico’s er aan de ingreep verbonden zijn. Geadviseerd wordt om twee dagen de agenda helemaal leeg te maken en over het algemeen om 1 week niet te werken.

De leeftijd waarop een operatie plaats kan vinden varieert best wel. Grofweg gebeurt deze ingreep bij patienten vanaf eind twintig en wordt gedaan tot op hoge leeftijd (80 plus).

Als je de operatie uit laat voeren op relatief jonge leeftijd, kan het zo zijn dat je na 15-20 jaar opnieuw geopereerd moet worden. Dit is echter lang niet bij iedereen nodig.

Een bovenooglid correctie kost 850 euro bij Esser clinics voor twee ogen inclusief alle (controle) afspraken. Standaard zijn dat een intake gesprek, een controle na 1 week en een eind controle na 3 maanden. Mochten er extra controles of behandelingen noodzakelijk zijn, dan zit dat verwerkt in deze prijs.

Waar wordt het prijsverschil tussen de verschillende klinieken door bepaald?

In klinieken waar de prijs lager ligt wordt de operatie (vaak) uitgevoerd door een cosmetisch arts, dermatoloog of soms zelfs een huisarts.

Een plastisch chirurg onderscheid zich van een cosmetisch arts doordat de hij/zij na zijn of haar studie geneeskunde (6 jaar) een vervolg opleiding doet van nog eens zes jaar tot plastisch chirurg. Terwijl een cosmetisch arts dit niet heeft gevolgd.

Bij Esser clinics werken alleen ervaren plastisch chirurge die al vele jaren ooglid correcties uitvoeren.

Waarom is het belangrijk dat een plastisch chirurg deze ingreep doet?

De plastisch chirurg is door zijn uitgebreide opleiding en kennis van de anatomie bij uitstek de specialist op het gebied van plastische en cosmetische ingrepen. De meest ooglidcorrecties worden door de plastisch chirurg verricht. Ervaring en opleiding zijn de twee belangrijkste zaken die het succesvol verlopen van deze ingreep bepalen.

Mislukt een bovenooglid correctie wel eens?

Als je kiest voor een kliniek met ervaren plastisch chirurgen mislukt de operatie nooit. Echter een enkele keer kan een kleine na correctie nodig zijn.

Mocht het blijken dat er een na correctie moet plaatsvinden dan is dat altijd onder coulance van Esser clinics en komen er geen bijkomende kosten bij.

Wij bevinden ons aan de Harderwijkweg 3a in Gouda. We zijn zeer goed bereikbaar door onze centrale ligging en u kunt gratis parkeren.

U kunt, nadat u een account heeft aangemaakt, zelf een intake gesprek inplannen, u kunt een videoask bericht achter laten of bellen voor een afspraak met 085-4884470.

Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?